De vernieuwde De Wereldkeuken Thuis website!

Het heeft even geduurd maar de basis van de vernieuwde De Wereldkeuken Thuis website is klaar voor de toekomst. De stijl lijkt misschien hetzelfde maar achter de schermen is veel veranderd!

De nieuwe website van De Wereldkeuken Thuis
De nieuwe website van De Wereldkeuken Thuis

Vaarwel Canvas thema

In oktober 2017 maakte Woothemes bekend dat ze zouden stoppen met de ondersteuning van het Canvas thema. Het thema dat ik gebruikte voor deze website. Canvas bestond al sinds het voorjaar van 2010 en de makers oordeelden dat Canvas achterhaald was door alle nieuwe ontwikkelingen o.a. binnen WordPress. Het was nu, zomer 2019, dus echt tijd om ook eens te kijken naar een nieuw thema. Zeg maar een nieuwe basis van mijn website. Een thema heb ik gevonden, de website ingericht en getest en de site is nu live.

De nieuwe receptweergave

Met de introductie van de nieuwe website ga ik ook de weergave van de recepten aanpassen. Niet meer een meertrapsraket lanceren door het recept eerst in Word in te typen, dan naar PDF omzetten (voor downloaders) en dan de Word-tekst via een extra stap in de website invoegen en daarna nog opmaken en van eigenschappen voorzien.

De Wereldkeuken Thuis - oude receptweergave
De Wereldkeuken Thuis – oude receptweergave

De nieuwe werkwijze is een stuk eenvoudiger: het recept op 1 plek typen en opmaken en van eigenschappen en foto voorzien. Hierdoor hoop ik veel tijd te kunnen besparen. Consequentie is wel dat de PDF die ik nu in ieder recept als downloadbaar file plaatste, zal verdwijnen. Maar je kunt het recept in de nieuwe weergave wel printen of als je wilt (en dat met je apparaat mogelijk is) als PDF opslaan.

De Wereldkeuken Thuis - nieuwe receptweergave
De Wereldkeuken Thuis – nieuwe receptweergave

Een ander leuk feature is dat de recepten flexibeler zijn. Als gebruiker kun je nu zelf aangeven voor hoeveel personen of porties je aan de slag wilt. Als je dat ingesteld hebt, kun je het recept ook met deze instellingen printen.

Aan mij nu de schone taak nog zeker 35 recepten naar de nieuwe weergave om te zetten. Tegelijk zal ik de recepten nog eens herzien en waar nodig aanpassen. Mocht je vertrouwde recept er dus ineens anders uitzien en je vraagt je af “o jé, wat nu?” dan kun je natuurlijk altijd vragen stellen of reageren onderaan ieder recept.

Receptwaardering

Door de omzetting van de oude naar de nieuwe receptweergave zal ik van ieder recept de waardering kwijtraken. Dat is jammer maar helaas een feit. Mocht je dat willen, kun je helpen de waardering weer op te bouwen. Dat geeft ook voor andere bezoekers meer duidelijkheid over de beoordeling van een recept. De waardering kun je zowel in het recept zelf geven (de sterren onder de kleine foto) of onder het recept in het reactieformulier (ook hier de sterrenweergave). Dit laatste kan anoniem, dus zonder naam en email te vermelden.

Tot slot

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de updates op De Wereldkeuken Thuis kun je je abonneren op dit blog. Tips en commentaar over de website en de recepten blijven welkom onder aan bijna iedere pagina en via het contactformulier.

Veel plezier met het gebruik van de vernieuwde De Wereldkeuken Thuis website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top