Culinaire links in het buitenland

Singapore

Singapore – Cookery Magic

Op zoek naar een authentieke ervaring? Zelf Aziatisch of Singaporees koken bij de kok thuis in Singapore? Dan moet je een les gaan volgen bij Cookery Magic. De locatie is buiten het drukke centrum in een woonwijk in Bedok aan de East Coast maar goed met de bus, auto of taxi bereikbaar. Je kookt zelf en Ruqxana Vasanwala en haar assistent geven uitleg en begeleiden de kleine groepen. Na afloop eet je gezamenlijk op de veranda. Het zijn populaire kooklessen die ook door de Singapore Tourism Board, Trip Advisor en Lonely Planet genoemd en geroemd worden en op tijd reserveren is wel slim. Wij hebben in september 2015 in ieder geval een heel leuke kookles (lentil curry, fish curry en roti prata) gehad en kregen veel tips. Na afloop van de les zijn we dan ook snel naar Little India gegaan om bij Mustafa Centre extra kruiden te kopen!

Nog wel een waarschuwing voor mensen die allergisch zijn voor katten: Ruqxana is een groot kattenliefhebber en de kans is groot dat je haar huisdieren ontmoet. Wij vonden het in ieder geval wel gezellig.

Singapore – Coriander Leaf Cooking Studio

In het centrum van Singapore, (tot 2014 aan Clarke Quay, tegenwoording op #02-01 Chijmes, 30 Victoria Street) bevindt zich Coriander Leaf, een restaurant en kookstudio. Ik heb er verschillende lessen gevolgd. Het is een kookdemonstratie, je kijkt toe en proeft af en toe, terwijl de kok en haar assistent de verschillende gerechten bereiden. Daarna eet je de gemaakte gerechten gezamenlijk op. Als er te weinig aanmeldingen zijn gaan de lessen niet door. Uit ervaring weet ik dat dat van maandag tot en met vrijdag nog wel eens het geval kan zijn. Helaas, want, ondanks de stevige prijs, zeer de moeite waard.

Groot Brittannië

London – Borough Market

Borough Market - London (in 2008)

Borough Market in Londen, volgens de website “London’s most renowned food market; a source of exceptional British and international produce.” Grote kans dat je al wel eens beelden van deze overdekte markt gezien hebt, bijvoorbeeld in de kookprogramma’s van Jamie Oliver. Heerlijk struinen tussen allemaal lekkers. Marktdagen zijn van woensdag tot en met zaterdag. Tip: ga vroeg anders beland je op zaterdag tussen de locals en (heel veel) toeristen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top