Privacybeleid

De Wereldkeuken Thuis is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in onderstaande privacyverklaring.

 

Privacyverklaring van de Wereldkeuken Thuis

Contactgegevens
  • Website: https://www.dewereldkeukenthuis.com
  • E-mail: privacy[-at-]dewereldkeukenthuis.com (vervang [-at-] door @)
Persoonsgegevens die wij verwerken

De Wereldkeuken Thuis verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • IP-adres;
  • Locatiegegevens;
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website;
  • Internetbrowser en apparaat type;
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt. Bijvoorbeeld door een reactie op de website te plaatsen.
Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

De Wereldkeuken Thuis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van een melding van een nieuwe blogbijdrage en/of nieuwsbrief;
  • Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten;
  • Analyse van jouw gedrag op de website. Hierdoor kunnen we de website verbeteren en het aanbod van producten en diensten beter afstemmen op jouw voorkeuren.
Geautomatiseerde besluitvorming

De Wereldkeuken Thuis neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Deze website bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld tenzij er wettelijke verplichtingen zijn om de gegevens langer te bewaren.

Delen van persoonsgegevens met derden

De Wereldkeuken Thuis verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen aan derden verstrekt als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Deze website wordt gehost in Nederland door Antagonist. Meer informatie over hun privacybeleid is te vinden in de algemene voorwaarden en aanvullende verwerkersovereenkomst van Antagonist.

De Wereldkeuken Thuis maakt gebruik van diensten van social media bedrijven als Facebook, Pinterest, Twitter, Whatsapp, en Instagram. Deze diensten verzamelen persoonsgegevens en hebben hun eigen privacyverklaringen waarin zij aangeven hoe zij met verzamelde persoonsgegevens om gaan.

Op deze website staan ook links naar andere websites. Omdat De Wereldkeuken Thuis geen invloed heeft op wat op deze websites gebeurt, raden we je aan de privacyverklaring van de gelinkte websites te lezen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

De Wereldkeuken Thuis gebruikt functionele, analytische en tracking cookies.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Wereldkeuken Thuis gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en eventueel advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de social media bedrijven. Hieronder een overzicht:

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen als Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens

Social Media buttons (zoals hierboven al genoemd, bijvoorbeeld Facebook en Twitter)

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. De Wereldkeuken Thuis gebruikt de originele buttons van de sociale netwerken niet. Door de privacy-vriendelijke buttons van “Sharif Wrapper” die wel gebruikt worden, voorkomen we dat je gegevens automatisch aan de social media bedrijven worden doorgegeven zodra je de site bezoekt.

Lees de privacyverklaring van Facebook, Twitter en andere social media bedrijven (die regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter en Facebook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Twitter en Facebook stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Meer informatie over cookies

Meer informatie over cookies (wat zijn cookies, hoe kan ik ze verwijderen etc.) kun je onder andere vinden op de website van de Consumentenbond: Consumentenbond – Privacy op Internet .

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De Wereldkeuken Thuis en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben, naar jou of een door jou aangewezen partij te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy[-at-]dewereldkeukenthuis.com (vervang [-at-] door @).

Om er zeker van te zijn dat jij het verzoek tot inzage hebt gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Hierdoor bescherm je je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

De Wereldkeuken Thuis wil je er ook op wijzen dat je een klacht kunt indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: Tip de Autoriteit Persoonsgegevens .

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

De Wereldkeuken Thuis neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via privacy[-at-]dewereldkeukenthuis.com (vervang [-at-] door @).

De Wereldkeuken Thuis heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall;
  • TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk;
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam (#company_website) naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.
Aanpassen Privacyverklaring

De Wereldkeuken Thuis behoudt zich het recht voor om deze privacyverklaring op ieder gewenst moment en om welke reden dan ook te wijzigen. We adviseren je daarom regelmatig dit gedeelte van de website te controleren.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 18-11-2018.

Comments are closed.