Privacybeleid

De Wereldkeuken Thuis is verantwoordelijk voor de verwerking en bescherming van persoonsgegevens van gebruikers van deze website. In de privacyverklaring op deze pagina staat dit privacybeleid beschreven.

Privacyverklaring van De Wereldkeuken Thuis

Contactgegevens

Persoonsgegevens die wij verwerken

De Wereldkeuken Thuis verwerkt je persoonsgegevens doordat dat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. De persoonsgegevens die wij verwerken zijn:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • IP-adres;
  • Locatiegegevens;
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website;
  • Internetbrowser en apparaat type;
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld als je een reactie op de website plaatst.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

De Wereldkeuken Thuis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van een melding van een nieuwe blogbijdrage en/of nieuwsbrief;
  • Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten;
  • Analyse van jouw gedrag op de website. Hierdoor kunnen we de website verbeteren en het aanbod van producten en diensten beter afstemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

De Wereldkeuken Thuis neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -computersystemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Deze website bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld tenzij er wettelijke verplichtingen zijn om de gegevens langer te bewaren.

Delen van persoonsgegevens met derden

De Wereldkeuken Thuis verkoopt jouw gegevens niet aan derden. We verstrekken je gegevens alleen aan derden als:

  • dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou;
  • of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst. Door deze bewerkersovereenkomst behoud je eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Deze website wordt gehost in Nederland door Antagonist. Meer informatie over hun privacybeleid is te vinden in de algemene voorwaarden en aanvullende verwerkersovereenkomst van Antagonist.

De Wereldkeuken Thuis maakt gebruik van diensten van social media bedrijven als Facebook, Pinterest, Twitter, Whatsapp, en Instagram. Deze diensten verzamelen persoonsgegevens en hebben hun eigen privacyverklaringen waarin zij aangeven hoe zij met verzamelde persoonsgegevens om gaan.

Op De Wereldkeuken Thuis staan links naar andere websites. De Wereldkeuken Thuis heeft geen invloed op wat op deze andere websites gebeurt en raad je aan de privacyverklaring van de gelinkte websites te lezen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

De Wereldkeuken Thuis gebruikt functionele, analytische en tracking cookies.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Wereldkeuken Thuis gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. De cookies zorgen ervoor dat de website werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Door de cookies kunnen we de website ook optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en eventueel advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Via de instellingen van je browser kun je eerder opgeslagen cookies verwijderen.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden zoals adverteerders en/of de social media bedrijven. Hieronder een overzicht:

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google. Het is een zogenaamd Google Analytics cookie. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden geven als zij hiertoe wettelijk wordt verplicht, of als derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. We geven jouw IP-adres nadrukkelijk niet mee. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens

Social Media

Op onze website staan buttons waarmee je webpagina’s en artikelen kunt delen op sociale netwerken als Facebook en Twitter. De Wereldkeuken Thuis gebruikt de originele buttons van de sociale netwerken niet. In plaats daarvan gebruikt deze website de privacy-vriendelijke buttons van “Shariff Wrapper”. De Shariff-buttons sturen, in tegenstelling tot de originele buttons, je gegevens niet automatisch door naar de social media bedrijven zodra je de site bezoekt.

Lees de privacyverklaring van Facebook, Twitter en andere social media bedrijven (die regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter en Facebook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Twitter en Facebook stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Meer informatie over cookies

Meer informatie over cookies (wat zijn cookies, hoe kan ik ze verwijderen etc.) staat o.a. op de website van de Consumentenbond – Privacy op Internet .

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens:

  • in te zien;
  • te corrigeren;
  • of te verwijderen.

Ook heb je het recht:

  • om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken;
  • om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De Wereldkeuken Thuis;
  • op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je aan ons kunt vragen de persoonsgegevens die wij van jou hebben, naar jou of een door jou aangewezen partij te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens via het contactformulier privacy op De Wereldkeuken Thuis versturen.

Om er zeker van te zijn dat jij het verzoek hebt gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie, ter bescherming van je privacy, de volgende zaken zwart:

  • je pasfoto;
  • de MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort);
  • het paspoortnummer;
  • en het Burgerservicenummer (BSN).

Het op te sturen documentje mag maximaal 500 KB groot zijn en moet een jpg, jpeg of pdf zijn. We reageren zo snel mogelijk, dat is binnen vier weken, op jouw verzoek.

Je kunt ook een klacht indienen bij de Nederlandse nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, via de volgende link: Tip de Autoriteit Persoonsgegevens .

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

De Wereldkeuken Thuis neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

De Wereldkeuken Thuis heeft o.a. de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Up-to-date software voor de website;
  • Softwarematige beveiliging door een virusscanner en een firewall;
  • TLS (voorheen SSL). Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk;
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam (#company_website) naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij omleiding naar een vals IP-adres.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via het contactformulier privacy op De Wereldkeuken Thuis .

Aanpassen Privacyverklaring

De Wereldkeuken Thuis behoudt zich het recht voor om deze privacyverklaring op ieder gewenst moment en om welke reden dan ook, aan te passen. We adviseren je daarom dit gedeelte van de website regelmatig te controleren.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 15-08-2019.

Scroll naar top